Enkla misstag

Enkla misstag kan leda till mycket dumheter. Missbedömmer du längden på din bil kan du råka backa in i en stolpe och om du cyklar för fort när det är vinterväglag är risken stor att du åker i backen. Men ibland blir konsekvenserna betydligt större, även fast misstaget i sig inte ter sig speciellt stort.

Den som går runt oförsäkrad tar en mycket stor risk. Skulle något hända dig kan hela livet gå på tvären. Saknar du hemförsäkring kan en brand göra dig både egendomslös och hemlös. Väljer du att stå utanför a-kassan kommer du inte att få någon ersättning som arbetslös. Snålar du inte på fackavgiften har du inte rätt till hjälp från facket och omfattas inte av en inkomstförsäkring.

Att teckna rätt försäkring ger hushållet bäst skydd. Se därför till att teckna alla de försäkringar som du faktistkt kan komma att behöva, allt annat vore dumt. Bra att känna till, är att du kan få 10-25% rabatt på försäkringspremien hos de flesta försäkringsbolagen om du väljer att samla alla dina försäkringar hos dem.